/ricerca/ansaen/search.shtml?any=
Show less

Se hai scelto di non accettare i cookie di profilazione e tracciamento, puoi aderire all’abbonamento "Consentless" a un costo molto accessibile, oppure scegliere un altro abbonamento per accedere ad ANSA.it.

Ti invitiamo a leggere le Condizioni Generali di Servizio, la Cookie Policy e l'Informativa Privacy.

Puoi leggere tutti i titoli di ANSA.it
e 10 contenuti ogni 30 giorni
a €16,99/anno

  • Servizio equivalente a quello accessibile prestando il consenso ai cookie di profilazione pubblicitaria e tracciamento
  • Durata annuale (senza rinnovo automatico)
  • Un pop-up ti avvertirà che hai raggiunto i contenuti consentiti in 30 giorni (potrai continuare a vedere tutti i titoli del sito, ma per aprire altri contenuti dovrai attendere il successivo periodo di 30 giorni)
  • Pubblicità presente ma non profilata o gestibile mediante il pannello delle preferenze
  • Iscrizione alle Newsletter tematiche curate dalle redazioni ANSA.


Per accedere senza limiti a tutti i contenuti di ANSA.it

Scegli il piano di abbonamento più adatto alle tue esigenze.

Bottura, Romito voted best Italian chefs by Gambero Rosso

Bottura, Romito voted best Italian chefs by Gambero Rosso

47 eateries get top Three Forks, Vissani drops, north dominant

ROME, 16 October 2023, 14:54

Redazione ANSA

ANSACheck

- ALL RIGHTS RESERVED

-     ALL RIGHTS RESERVED
- ALL RIGHTS RESERVED

Modena superchef Massimo Bottura and Abruzzo chef Niko Romito came joint top in the 34th and latest rankings of Italy's best cooks and restaurants by the prestigious Gambero Rosso guide.
    Bottura, 61, runs the Osteria Francescana eatery in the historic centre of the Emilian city, twice voted world's best restaurant by The World's 50 Best Restaurants guide.
    Romito, 50, runs the Reale restuarnat at his native Castel di Sangro in Abruzzo.
    Rome's famed La Pergola chef Heinz Beck and Enrcio Crippa, who runs the Piazza Duomo eatery at Alba in Piedmont, came lose behind the top two, all with the prestigious three forks award, while veteran Umbrian chef Gianfranco Vissani, once considered the dean of Italian chefs, lost a fork and slippe dout of the top rankings.
    This year's guide gave three forks to 47 eateries across the Bel Paese, compared to 44 last year.
    There were seven new entries, five in the north and two in the south: Guido di Serralunga in Alba, l'Antica Corona Reale at Cervere, Del Cambio in Turin, l'Atelier Moessmer Norbert Niederkofler at Brunico, lHarry's Piccolo in Trieste; and in southern Italy Kresios at Telese Terme in Campania and the Pashà at Conversano in Puglia.
    Overall, northern Italy continued to dominate the standings.
   
   

ALL RIGHTS RESERVED © Copyright ANSA

Not to be missed

Share

Or use

ANSA Corporate

If it is news,
it is an ANSA.

We have been collecting, publishing and distributing journalistic information since 1945 with offices in Italy and around the world. Learn more about our services.